Zmiana na stanowisku Prezesa Zarządu Fundacji PGE Energia Ciepła | Fundacja PGE Energia Ciepła

Zmiana na stanowisku Prezesa Zarządu Fundacji PGE Energia Ciepła

Z końcem kwietnia 2020 r. ze stanowiska Prezesa Zarządu Fundacji PGE Energia Ciepła ustąpił Pan Robert Osóbka, któremu pragniemy podziękować za pracę i zaangażowanie w rozwój Fundacji oraz życzymy powodzenia w dalszej karierze zawodowej.

Jednocześnie informujemy, że 20 maja 2020 r. Zarząd PGE Energia Ciepła S.A. powołał Panią Katarzynę Dutkiewicz na stanowisko Prezesa Zarządu Fundacji PGE Energia Ciepła.

Katarzyna Dutkiewicz pochodzi z Raciborza. Dzięki swojej działalności społecznej i samorządowej jest również szczególnie związana z Rybnikiem. Jest absolwentką wydziału socjologii Państwowej Wyższej Szkoły Zawodowej w Raciborzu o specjalności Kierowanie i przywództwo w jednostkach administracji publicznej oraz Uniwersytetu Śląskiego w Katowicach o specjalności Komunikacja społeczna. W roku bieżącym ukończyła także podyplomowe studia Collegium Humanum Szkoły Głównej Menedżerskiej w Warszawie, uzyskując tytuł Executive Master of Business Administration. Współzałożycielka i prezes organizacji pozarządowej realizującej zadania z zakresu pomocy osobom bezdomnym i wsparcia ofiarom przemocy. Inicjatorka, współtwórczyni, koordynatorka i realizatorka samorządowych, wojewódzkich i ministerialnych programów społecznych. Członek Rady Społecznej Szpitala Rejonowego im. dr. Józefa Rostka w Raciborzu oraz Wojewódzkiego Szpitala Specjalistycznego nr 2 w Jastrzębiu-Zdroju.

Fundacja Elektrowni Rybnik

Sekretariat