4. OGÓLNOPOLSKA OLIMPIADA SPORTOWA SENIORÓW – YOU WIN 2018

14 września 2018 r. zawodnicy po 55 roku życia zmierzyli się w takich dyscyplinach jak: lekkoatletyka, nordic walking, pływanie, tenis stołowy i szachy. O godzinie 10:00 na stadionie lekkoatletycznym MOSiR w Rybniku przy ulicy Gliwickiej 72 nastąpiło uroczyste otwarcie Olimpiady, a już od 10:30 zawodnicy rozpoczęli swoje zmagania. Pogoda okazała się poważnym przeciwnikiem, ale nie zniechęciło to zawodników do osiągnięcia bardzo dobrych wyników sportowych i pozytywnej rywalizacji.

W zawodach wzięło udział ponad 220 seniorów. Gościliśmy na stadionie drużyny z Cieszyna, Gliwic, Pszczyny, Tarnowskich Gór, Wodzisławia Śląskiego, Żor i Rybnika.

Oficjalnego otwarcia 4. Ogólnopolskiej Olimpiady Sportowej Seniorów YOU WIN dokonała Pani Barbara Śmieja – Członek Zarządu Fundacji PGE Energia Ciepła. Podczas otwarcia gościliśmy również Panią Jolantę Groborz – Przewodniczącą Rybnickiej Rady Seniorów, Pana Henryka Kaletkę – Zastępcę Przewodniczącej Rady Seniorów, Pana Rafała Tymusza – Dyrektora MOSiRu w Rybniku, Pana Wojciecha Piechę – Senatora.

Nad prawidłowym przebiegiem zawodów czuwali sędziowie, a nad przebiegiem całej imprezy pracownicy Fundacji i wolontariusze.

Uroczyste wręczenie medali odbyło się o godzinie 14:30 w specjalnie przygotowanej strefie
na terenach zielonych Fundacji PGE Energia Ciepła. Zawodnicy otrzymali pamiątkowe dyplomy oraz nagrody rzeczowe.

Medalowa klasyfikacja wyłoniła 3 najlepsze drużyny:

I miejsce – drużyna z Rybnika

II miejsce – drużyna z Gliwic

III miejsce – drużyna z Wodzisławia Śląskiego

Po części oficjalnej kończącej sportowe zmagania organizator zaprosił wszystkich sportowców oraz gości na piknik olimpijski z licznymi atrakcjami. Były tańce, poczęstunek przygotowany przez Catering Śląski Wojciech Ostrzołek, pamiątkowe zdjęcia robione przez Pana Janusza Rzymanka oraz bogata oferta bezpłatnych zabiegów relaksacyjnych oferowanych uczestnikom Olimpiady przez Zakład Rehabilitacji Leczniczej Fundacji PGE Energia Ciepła i bezpłatne badanie wzroku pod okiem Pani Agnieszki Gorzawskiej z Salonu Optycznego dr Marchewka z Rybnika.

Ogólnopolską Olimpiadę Seniorów – YOU WIN Fundacja PGE Energia Ciepła organizuje od 2015 roku.

Klasyfikacja indywidualna [PDF]